Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Φρέσκια Μπύρα Χίου : Η επίσημη αγαπημένη !!!!



Σ’  ένα από τα ομορφότερα χωριά  του νησιού  τον Κάμπο  της  Χίου, παράγεται από το 2012 η φρέσκια μπύρα Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και  λυκίσκου , ζυμώνεται παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα . Αποφασίσαμε λοιπόν σήμερα με την παρέα να συνδυάσουμε στο τραπέζι  μας την φρέσκια μπύρα Χίου με θαλασσινές γεύσεις . Η φρέσκια μπύρα Χίου είναι μια  αφροζύμωτη μπύρα ale , κατά την παρασκευή της η μαγιά αναδύεται στην επιφάνεια και έπειτα συλλέγεται και απομακρύνεται προτού ολοκληρωθεί η ζύμωση, για να γίνει μετά η μεταζύμωση σε άλλη δεξαμενή. Είναι απαστερίωτη χωρίς φιλτράρισμα χωρίς συντηρητικά, η γεύση της παραμένει αναλλοίωτη και βγάζει αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών. Την συνδυάσαμε με φρέσκο ψάρι , και θαλασσινά (χταπόδι , καλαμάρι , μύδια) έσβηνε περίτεχνα  την σπιρτάδα του ιωδίου και του αλατιού ενώ  δρόσιζε  ευχάριστα τον ουρανίσκο μας αφήνοντας την ισορροπημένη πικράδα της  .









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου