☛ Σ’ ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού τον Κάμπο της
Χίου, παράγεται από το 2012 η φρέσκια μπύρα Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και λυκίσκου , ζυμώνεται παραδοσιακά σε
περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα . Αποφασίσαμε
λοιπόν σήμερα με την παρέα να συνδυάσουμε στο τραπέζι μας την φρέσκια μπύρα Χίου με θαλασσινές γεύσεις . Η φρέσκια μπύρα Χίου είναι μια
αφροζύμωτη μπύρα ale , κατά την παρασκευή της η μαγιά
αναδύεται στην επιφάνεια και έπειτα συλλέγεται και απομακρύνεται προτού
ολοκληρωθεί η ζύμωση, για να γίνει μετά η μεταζύμωση σε άλλη δεξαμενή. Είναι
απαστερίωτη χωρίς φιλτράρισμα χωρίς συντηρητικά, η γεύση της παραμένει
αναλλοίωτη και βγάζει αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών. Την συνδυάσαμε
με φρέσκο ψάρι , και θαλασσινά (χταπόδι , καλαμάρι , μύδια) έσβηνε
περίτεχνα την σπιρτάδα του ιωδίου και του
αλατιού ενώ δρόσιζε ευχάριστα τον ουρανίσκο μας αφήνοντας την
ισορροπημένη πικράδα της .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου